simple web templates


Mobirise

Despre mine

M-am născut în 13 martie 1981, în Timișoara, unde mi-am trăit și primii ani ai copilăriei. Împreună cu familia, m-am mutat, în 1990, în comuna Dudeștii Noi, de care m-am îndrăgostit iremediabil.
În 1999, am absolvit Liceul ”Grigore Moisil” din Timișoara, cu media 9.53 la examenul de bacalaureat. Mi-a plăcut școala și am învățat mereu de drag! M-au atras întotdeauna științele exacte și recunosc că m-am lăsat convins de ”trend-ul” vremii. Astfel, am absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și nu oricum, ci cu media 9.80, tot din pasiune pentru învățat.
Tot cam pe atunci, am decis că e cazul să mă implic în politică. Am crezut mereu că Dudeștii Noi are un potențial enorm de dezvoltare și simțeam că guvernarea locală nu are nici o viziune în sensul acesta. Astfel, am devenit în 2004 primar, cel mai tânar din România, titlu pe care l-am cedat în 2012. Nu am avut de ales pentru că, desi poți schimba timpurile, nu poți opri timpul, nu-i așa? 

Mobirise

Am avut mereu convingerea că unde-s mulți, puterea crește. Din primul an de mandat, împreună cu alți 7 colegi primari, am pus bazele Filialei Județene Timiș a Asociației Comunelor din România, pe care am condus-o, din postura de președinte, timp de 5 ani, până în 2009, când am fost ales vicepreședinte pentru un mandat de patru ani, iar în 2013, prim-vicepreședinte. În perioada 2005-2009 am fost vicepreședintele Asociației Comunelor din România la nivel național.
Știam că nu pot dezvolta comunitatea pe care o conduc doar din resurse proprii și am început să mă uit cu mare interes spre modele europene de dezvoltare. Din 2005 sunt reprezentatul României în Comitetul Regiunilor de la Bruxelles. Între 2010 și 2012 am deținut președinția Comisiei EDUC din cadrul acestei instituții europene. Am fost, la acel moment, un deschizător de drumuri pentru țara mea, fiind primul român care a deținut o funcție aleasă la nivel european.
Ca membru în acest prestigios for, am avut ocazia să fiu raportor pentru subiecte fierbinți de interes european. De-a lungul timpului, am coordonat și prezentat raportul privind țările candidate (2008), perspectivele administrației publice locale din Republica Moldova (2009), raportul privind rețelele transeuropene de telecomunicații (2011).  

Mobirise

Deși foarte pasionat de administrație, nu am dat uitării nici dragostea tinereții mele: muzica. Așa am ajuns, în 2009, să particip la Eurovision cu trei piese scrise de George Hora. Nu am câștigat, dar am obținut la selecția națională locul 8 și am prins curaj să îmi urmez și acest vis. Au urmat turnee prin țară și două videoclipuri.
Uitându-mă în spate, constat lungul drum pe care l-am parcurs și realizările pe care le-am înfăptuit, fiind convins că mai sunt multe de făcut pentru Timiș! 16 ani de muncă în primărie, zeci de proiecte și evenimente, mii de oameni pe care i-am întâlnit și zâmbetele dudeștenilor sunt o mărturie de necontestat pentru felul în care înțeleg eu politica și administrația.
A venit, însă, vremea ca acest model de succes să fie pentru mine un proiect pilot pentru întreg județul Timiș, pentru ca fiecare comună timișeană să cunoască, într-adevăr, dezvoltarea și bunăstarea. De aceea, candidez din partea PNL pentru președinția Consiliului Județean. Așa cum Dudeștii Noi va fi modelul pe care îmi doresc să-l extind la nivel județului, și Timișul va deveni un proiect pilot pentru întreaga țară.

Aceasta este convingerea mea!